Gratis levering ved 299 kr.

100% Glutenfri

100% Økologisk

100% Vegansk

Gratis levering ved 299 kr.

Morgenboller

Skrevet af Tine Bo Petersen

OPSKRIFT:

De skønneste koldhævede boller med vores allerbedste økologiske græskarkerner. 

Vores favorit morgenbolle! 

MORGENBOLLER

Tid i alt: 30 min. + natten over
Forberedelsestid: 30 min. 
Mængde: ⁠16 boller

 

⁠⠀
Ingredienser:⁠⠀

8 dl vand
30 g gær
7 dl grahamsmel
200 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
3 dl havregryn
2-4 dl hvedemel
1 tsk salt


Fremgangsmåde:⁠⠀

Aftenen før:

  1. Rør vand og gær sammen i en skål
  2. Tilsæt grahamsmel, havregryn og kernerne.
  3. Rør rundt med en grydeske. 
  4. Tilsæt derefter hvedemel og salt.
  5. Start med 2 dl hvedemel og tilføj mere, indtil du opnår den rette konsistens - dejen skal være til at røre i, men uden at være flydende.
  6. Dæk skålen til og sæt dejen i køleskabet natten over.

Morgenen efter:

  1. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  2. Brug en spiseske til at tage dejen op og sætte den på en bageplade med bagepapir.
  3. Man bestemmer selv størrelsen på bollerne, men vi anbefaler at lave dem lidt store, og så passer det nemlig med to bageplader. (Husk at de også hæver lidt ovnen)
  4. Når ovnen er varm sættes bollerne ind og derefter skrues ned på 225 grader varmluft. 
  5. Bag dem i 15-20 minutter. 
  6. Nyd de lune morgenboller!

Tip: Kom 2 dl af vores granola i dejen, for at gøre dem lidt lækre. 

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Danish Granola Company

Vi er et par nørdede morgenmads-entusiaster, som ønsker at hylde dagens første måltid gennem vores fire granola-produkter. Vi elsker morgenmad, ja faktisk så meget, at vi kan glæde os allerede om aftenen, hvis vi ved, at der er lækker morgenmad i sigte. Det er dog vores opfattelse, at morgenmaden ofte nedprioriteres og bliver det måltid på dagen, som vi tænker mindst over og dermed også ender som det mest rutinepræget.