Dyk ned i julestemningen med en unik vri på en morgenmads-klassiker. Daniel Mortensen (@morgenmadsconnaisseuren), bringer os "Bagt kagegrød med julenoter" – en opskrift på bagt grød, der emmer af julehygge. Perfekt til en kold vintermorgen, denne opskrift kombinerer varmen fra traditionelle julekrydderier med de hjertevarme ingredienser.

 

Fugleperspektiv af en smukt anrettet skål havregryn toppet med et hjerteformet rødt æbleskive, omgivet af en blanding af nødder, rosiner og ternede grønne frugter på et rustikt træbord.

 

Madlavningstid i alt: 20 minutter

Antal: 1 portion

 

INGREDIENSER

  • 1 banan
  • 1 æg
  • 70g havregryn
  • 100ml. mælk
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • perfekt sød (smag til)
  • knsp. salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at komme alle ingredienser I en blender, foodprocessor eller minihakker. 
  2. Blend alle ingredienserne godt sammen til en dej. 
  3. Hæld dejen i en skål. 
  4. Kom en klat smørepålæg ned i midten af dejen, sådan det ikke kan ses. 
  5. Pynt med skiver af æble, sådan de fylder hele overfladen, som det måske kan tydes på billedet. 
  6. Bag kagegrøden i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 10- 15 minutter afhængig af skålens dybde. 
  7. Tjek gerne til kagegrøden af og til. Brug en gaffel til at tjekke med. 
  8. Kagegrøden skal være flydende og svampet indvendig samt gylden og sprød udvendig.
  9. Når kagegrøden er færdig, toppes der med alle de forskellige juletoppings.  

 

NÆRINGSINDHOLD (UDEN TOPPINGS)

  • Kalorier: 549
  • Protein: 21g
  • Kulhydrater: 86g
  • Fedt: 14g

 

Vi håber, du nyder disse opskrifter lige så meget som vi gør. Glem ikke at tagge os @DanishGranolaCompany på sociale medier med dine kreationer! For flere lækre opskrifter, følg med på vores blog.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises